Workshops

INGUZ WORKSHOPS

 

Workshop Gedachtengangen

7 April

 

Waarom herhaalt zich veel in  het leven?

Hiermee wil ik niet zeggen dat alle of meerdere situaties zich herhalen, maar vooral gevoelens zich regelmatig aanmelden.

Gevoelens van machteloosheid, angst, woede, liefde, onmacht, verdriet enz.

Natuurlijk kunnen we enkele of meerdere van deze gevoelens onder een gevoel terug plaatsen, maar toch voelen we elke emotie ook apart. Hebben we eenmaal een gevoelsbeleving gehad, zal deze in ons onderbewuste steeds bewaard blijven. In een nieuwe situatie waar dit gevoel bij past zal die emotie spontaan weer opleven. Zo horen we vaak van mensen die van iemand afscheid nemen, het gevoel te herkennen in het afscheid nemen van een dierbare. De gevoelens van verdriet worden direct gerelateerd aan bekende emoties, waardoor een onbedwingbare tranenstroom zijn weg kan vinden in een vreemde, onverwachte situatie of omgeving. Het is dan een beetje als “klinkt als” maar is dan als voelt als………………………

Hoe kan dit gebeuren maar vooral waarom gebeurt dit? Hoe komt het dat het leven ons in deze vreemde situaties brengt en wij ons daarna vaak opgelucht en vrijer voelen?????

 

Op zaterdag 7 april as. gaan we aan de slag met al deze vragen en werken naar de antwoorden toe die helderheid geven.

We gaan ons bewust worden van de stem in ons hoofd die vaak zorgt voor ongemakkelijke of ongepast gedachten. Het besef krijgen dat de stem in het hoofd niet is wie jij bent. Het denken werkt vanuit identificatie. Het doorbreken van identificatie betekent doorbreken van het pijnlichaam. Zodra we gaan leren houden van wat er is, verzet men zich niet langer tegen de werkelijkheid.

In deze Workshop werken we toe naar een handelbare manier van om te gaan met ons denken, zonder het te veroordelen.

Workshop Gedachtengangen zaterdag  7 april van 10 u tot 17u
Bijdrage: € 70,- inclusief lunch, koffie en thee en lesmateriaal
Zorg voor gemakkelijk zittende kleding. Aanmelden voor deelname

 

Meditatie workshop voor iedereen.

zaterdag 10 maart

img_3757In de meditatie filosofie staat een ding centraal, namelijk; aandacht. Door het beheersen van onze aandacht zijn we optimaal in staat ons te ontwikkelen in harmonie met de wereld om ons heen. De rol van meditatie is enderzijds ons bewust te maken van het belang van zuivere aandacht. Anderzijds laten vele boeken zien, wat de vruchten zijn van deze oefening. Meditatie is een manier om te werken aan deze mentale conditie. Het doel is beter in staat te zijn te denken wat je wilt denken, te doen wat je wilt doen en te voelen wat je wilt voelen.

Een dag om stil te staan en stil te worden in onszelf, te luisteren hoeveel geluid we produceren als we bewust stil zijn. Geef jezelf de kans die stille plek te ontdekken waar liefde tot je spreekt. Ben je in bezit van een mala, breng deze dan mee.

Een dag vol verrassingen waar je stil van wordt.

Meditatie Zaterdag  10 maart van 10 u tot 17u
Bijdrage: € 50,- inclusief lunch en lesmateriaal
Zorg voor gemakkelijk zittende kleding. Aanmelden voor deelname

Reiki 2 dag

Zaterdag 24 februari

Een reiki dag die voelt als een warm bad. We delen de reiki energie en raken in dat diepe loslaten waar heling plaatsvindt. We voelen die onvoorwaardelijke reiki stroom die ik ook wel ervaar als onvoorwaardelijke liefde. Het oneindig stil worden in mezelf in een warmte die ik niet al gewoon kan ervaren. In een wijsheid vertoeven die reiki aanbied in het behandelen. Helderheden en wijsheid ploppen uit het niets omhoog en tillen ons naar grote hoogtes waar overgave en vertrouwen als totaal normaal voelen. Enkel toegankelijk voor Reiki 2 mensen

Reiki 2 dag: zaterdag 24 februari
Bijdrage:   € 50,- , inclusief lunch. Locatie: Reiki Centrum Inguz Swalmen
Aanmelden voor deelname

Meditatie avonden

Op een tweetal donderdagen in de maand vinden weer onze meditatie avonden plaats. Mantra meditatie, Osho, Zen, Taoistische en geleide meditatie. Intuitieve dans en visualisatie.

Bewegen en stil zijn, leren naar je lichaam te luisteren. Voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen zonder ervaring!

Meditatie avond 25 jan / 8-22 feb /5-19 mrt / 3-17-31 mei / 14-28 juni / 12-26 juli van 19.30 u tot 21.30u
Bijdrage: € 10,- inclusief koffie en thee
Aanmelden voor deelname

 

Reiki Behandelavonden

Maandelijks op dinsdagen vinden weer onze Reiki Behandelavonden plaats. Iedere Reiki 1 en Reiki 2 behandelaar is van harte welkom!

Een extra reiki behandelavond voor mensen met een kleine portemonnee vind plaats op 21 maart. Deze is gratis toegankelijk. Weet je iemand die dit profiel past, nodig degene dan uit zich aan te melden.

Reiki Behandelavonden  6 feb / 6 mrt / 3 apr / 1 mei / 5 juni / 3 juli van 19.30 u tot 22.30u
Bijdrage: € 5,- inclusief koffie/thee
Aanmelden voor deelname